Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

Študenti na Klinike liečebnej rehabilitácie v Šaci : Prax nám veľmi chýbala

28.5.2021

Na Klinike liečebnej rehabilitácie Nemocnice AGEL Košice-Šaca v týchto dňoch prebieha prax študentov tretieho ročníka diplomovaných fyzioterapeutov. Šiesti študenti sa v zdravotníckom zariadení učia všetko potrebné a netaja sa tým, že z návratu do nemocnice majú radosť.

„Počas dištančného štúdia nám chýbala prax, teoretickú časť by sme mali mať zvládnutú. Keď sme nastúpili naspäť, začali sme sa doúčať všetko zameškané, návrat bol ťažký, ale je to tu super,“ reagoval Erik, ktorému dala za pravdu aj spolužiačka. „Určite je to lepšie ako dištančné štúdium, máme viac skúseností,“ doplnila Denisa a rovnako si pochvaľovali aj ostatní. „V tejto nemocnici sa mi páči najviac, čo sa týka personálu aj fyzioterapie. Dokážu nám dať viac, ako v iných nemocniciach, kde sme sa stretli s menšou ochotou,“ uzavrela Kristína. Po ukončení praxe sa študenti začnú pripravovať na záverečné skúšky, ktoré ich čakajú už v najbližších týždňoch.

„Momentálne máme na praxi študentov Strednej zdravotníckej školy na Kukučínovej, okrem nich k nám však chodievajú aj vysokoškoláci z Prešova a Košíc. Dostáva sa k nám pozitívna spätná väzba, študenti, ktorí u nás boli na praxi, sa chcú k nám vracať, častokrát aj napriek vzdialenosti. Jednoducho, kto tu zažije prax, chce prísť opäť, pretože napredujeme vďaka najlepším metodikám a technikám, máme slušné prístrojové vybavenie a vieme si odchytiť študentov a následne, v prípade potreby, dopĺňať stav tými najšikovnejšími. Naša práca v zdravotníctve je o predávaní si zdravotníckych techník, čo situácia s koronavírusom obmedzila, keďže museli mať externé vyučovania,“ vysvetlila Mgr. Martina Jurčová, vedúci fyzioterapeut Nemocnice AGEL Košice-Šaca. 

Späť