Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

Tel: 055 / 7234 111
Fax: 055 / 7234 444 objednavanie@nke.agel.sk

O nemocnici

Aktuálna situácia v Nemocnici AGEL Košice-Šaca: Počty pozitívnych a pokyny k očkovaniu

29.3.2021

Situácia v súvislosti s ochorením COVID-19 je v Nemocnici AGEL Košice-Šaca nateraz stabilizovaná. Spustilo sa očkovanie záujemcov nad 60 rokov.

Počet pacientov s infekciou COVID-19, ktorí vyžadujú napojenie na kyslíkovú liečbu, je relatívne ustálený, lôžka s umelou pľúcnou ventiláciou sú obsadené. V súčasnosti evidujeme 7 pozitívnych zamestnancov, 11 sú v karanténe a neprítomnosť v práci z dôvodu PN alebo OČR zaznamenávame pri 49 osobách. Počas uplynulého týždňa bolo v nemocničnom mobilnom odbernom mieste realizovaných 350 PCR odberov, pozitívnych vzoriek bolo 24, celkovo sa vykonalo 492 antigénových testov, z toho 8 pozitívnych.

V očkovacom centre Nemocnice AGEL Košice-Šaca na Poliklinike VA U.S. Steel podstúpilo k dnešnému dňu t.j. 29. 3. 2021 vakcináciu už 2845 záujemcov. Ako informuje stránka korona.gov.sk, od 28. 3. 2021 platia nové zmeny v očkovaní. Osoby s vekom nad 60 rokov budú mať na výber len vakcinačné miesta, ktoré disponujú typom vakcín Pfizer a Moderna. Viac informácií k zmenám (aj pre už zaregistrované osoby) si prečítajte v časti "Informácie k novému prihlasovaniu sa na očkovanie a k Čakárni".

V prípade, ak má verejnosť záujem o vakcináciu proti COVID-19 a súčasne záujemcovia spĺňajú vekové kritériá, je potrebné sa zaregistrovať prostredníctvom webového formulára Národného centra zdravotníckych informácií uverejnenom na stránke https://vakcinacia.nczisk.sk/registracia. Denná kapacita očkovacieho centra Nemocnice AGEL Košice-Šaca na Poliklinike VA U.S.Steel je v súčasnosti 200 očkovancov. Vakcinácia je realizovaná látkou od konzorcia Pfizer/BioNTech každý pracovný deň, v čase od 8.00 – 15.00 hod. Dokumenty, ktoré je potrebné vyplniť pri očkovaní, nájdete zverejnené na stránke nemocnicakosicesaca.agel.sk.

Späť